Leiderschaps­traject​

“You can choose courage or you can choose comfort. But you cannot have both.”

(Je kunt kiezen voor moed of je kunt kiezen voor comfort. Maar je kunt ze niet allebei hebben.)

Brené Brown

De meest duurzame weg naar succes in jouw werk en persoonlijk leven is het ontwikkelen van zelfleiderschap. Om daar te komen is het nodig dat je weet wie je bent en erachter komt hoe je jezelf kunt leiden. Hierdoor ontstaat de ruimte om goede keuzes te maken voor jezelf en, wanneer je leiding geeft, voor anderen. We gaan bouwen aan een stevig fundament voor jouw leiderschap door jezelf écht te leren kennen. Je komt erachter wat jouw krachten en valkuilen zijn en wat authentiek gedrag en aangeleerd gedrag is. Vanuit die kennis leer je met acceptatie naar jezelf te kijken en kies je wie je wilt zijn.

Na het doorlopen van dit traject sta je sterker in je schoenen als leider van jezelf en anderen. Je leidt bewust, vanuit kracht en compassie. Zowel jijzelf als je omgeving zullen de positieve effecten van jouw leiderschap ervaren. Ben jij klaar voor een ‘deep dive’ in jezelf?

Hoe gaan we aan de slag?

Na een introductiedag op de wal maken we de reis naar Terschelling waar je drie dagen op een inspirerende en geheel verzorgde cursuslocatie verblijft. We kiezen bewust voor Terschelling omdat je door de overtocht per boot letterlijk en figuurlijk afstand neemt van je dagelijkse leven en patronen. Dat creëert ruimte om diepgaand je belemmerende patronen te onderzoeken en te experimenteren met nieuw gedrag. De kracht en de rust van het eiland ondersteunen jou tijdens je transformatie.

Samen met andere deelnemers en onder begeleiding van twee ervaren coaches, leg je de basis voor jouw leiderschap. Afhankelijk van jouw ontwikkelvraag ga je aan de slag met jouw persoonlijke leerdoel. Naast een verdiepend zelfinzicht leer je in dit traject concrete vaardigheden en tools die je kunt gebruiken in jouw leven en werk. Hierdoor kun je makkelijker omgaan met de uitdagingen die jij op je pad tegenkomt. Je bent meer in balans en ervaart meer wilskracht.

Na de driedaagse pas je wat je geleerd hebt toe in de context van jouw werk. Door intervisie met je medecursisten verbreed je jouw inzicht over hoe je kunt omgaan met uitdagingen in de dagelijkse praktijk. Tijdens de vier terugkomdagen werk je samen met jouw inmiddels vertrouwde reisgezelschap en onder begeleiding van de coaches aan een verdere verdieping van je zelfinzicht en verankering van je vaardigheden.

We leven in een tijd van onontkoombare, grote veranderingen. Hoe ga jij daarmee om?
Als je de verandering leert omarmen, wordt hij je vriend.
Als je een verander-gewoontedier wordt, wordt veranderen gewoon.
Previous
Next

Wie begeleiden jou?

Je bent in goede handen bij twee ervaren coaches/trainers: Eline Boogaerdt en Mieke Kissing. We zijn allebei overtuigd van de kracht van co-creatie en delen een passie voor zelfleiderschap. We zien dat er een grote behoefte is aan leiderschapsontwikkeling, zowel op groepsniveau als individueel. We hebben zelf de kracht mogen ervaren van onze eigen leiderschapsontwikkeling en willen deze ervaring graag doorgeven aan anderen: “We walk the talk”.

Mieke Kissing over leiderschap

“De weg is de herberg” is een metafoor die mij inspireert en mijn leiderschapsreis mooi samenvat. De herberg is het doel dat de reiziger wil bereiken. Al reizend over de weg naar de herberg, kan hij ontdekken dat deze altijd een stip op de horizon zal blijven. Het echte doel is de reis zelf, met alles wat er onderweg te leren is. In die zin is de weg dus al de herberg. Ik voel mij inmiddels thuis in mijn herberg en zet nog elke dag stapjes op mijn eindeloze leiderschapsreis. Ik geef graag door wat ik al reizend heb verzameld aan kennis en inzichten, waarvan ik de waarde heb leren kennen in mijn eigen leven. Anderen helpen stapjes te zetten op hun eigen reis, is mijn passie.

Eline Boogaerdt over leiderschap

De grootste valkuil in mijn eigen persoonlijk leiderschap was dat ik in mijn comfortzone bleef hangen en niet ging staan voor mijn professionaliteit. Door buiten mijn comfortzone alle ongemak, onzekerheid te onderzoeken èn te aanvaarden, kreeg ik lef en kracht om vanuit mijn innerlijke drijfveren keuzes te maken, zowel privé als zakelijk, elke dag opnieuw. Nu liggen mijn puzzelstukjes echt op hun plek en ben ik vanuit een stabiele en positieve flow kapitein op mijn eigen schip. Vanuit deze ervaring en inzichten begeleid ik anderen.

Kalender 2022

Minimaal aantal deelnemers: 6
Maximaal aantal deelnemers 11

Vol = vol!

Leiderschaps­traject

Terschelling

Persoonlijk leiderschap traject 1

Introductiedag:
22 maart

3-daagse Terschelling
29 maart (avond) t/m 1 april (terugreis na de lunch)

4 terugkomdagen
worden tijdens het verblijf op Terschelling in overleg met de deelnemers gepland

Persoonlijk leiderschap traject 2

Introductiedag:
21 juni

3-daagse Terschelling
27 juni (avond) t/m 30 juni (terugreis na de lunch)

4 terugkomdagen
worden tijdens het verblijf op Terschelling in overleg met de deelnemers gepland

Persoonlijk leiderschap traject 3

Introductiedag
4 oktober

3-daagse Terschelling
11 oktober (avond) t/m 14 oktober (terugreis na de lunch)

4 terugkomdagen
worden tijdens het verblijf op Terschelling in overleg met de deelnemers gepland

Persoonlijk leiderschap traject 4

Introductiedag
15 november

3-daagse Terschelling
21 november (avond) t/m 24 november (terugreis na de lunch)

4 terugkomdagen
worden tijdens het verblijf op Terschelling in overleg met de deelnemers gepland

Meld je hieronder aan

Blijf op de hoogte van nieuwe blogs & downloads

Fotocredits:

De afbeeldingen die ik heb gebruikt voor deze website zijn rechtenvrije foto’s van Pixabay.
Mijn hartelijke dank aan de artiesten die deze prachtige foto’s beschikbaar hebben gesteld.
Wilt u meer mooie foto’s van getalenteerde fotografen zien, kijk dan op Pixabay.

Scroll naar top