Positieve Psychologie in de Praktijk

Van klachtgericht naar krachtgericht denken. Van wat is er mis naar wat kan er wel. Wat maakt het leven de moeite waard? Waar zit je kracht, wat zorgt ervoor dat iets lukt en hoe kan je daar meer van maken. Zo verfrissend!

Frederike Bannink is een klinisch psycholoog en Master of Dispute Resolution, met een praktijk voor therapie, training, coaching en mediation in Amsterdam.

In dit boek geeft ze uitleg over wat positieve psychologie is en geeft ze de wetenschappelijke onderbouwing voor deze meer recente stroming in de psychologie. Daarnaast reikt ze ook allerlei voorbeelden en oefeningen aan voor diegenen die dit gedachtengoed in de praktijk willen toepassen.

Ik vind de inzichten die de positieve en oplossingsgerichte psychologie heeft toegevoegd aan de klassieke psychologie heel inspirerend, omdat het de traditionele eenzijdige blik, die vooral kijkt naar de klachten waar iemand mee worstelt, heeft verruimd naar iets veel optimistischers. Je hoeft niet altijd diep de pijn in, je kunt ook aan de slag met wat je allemaal in huis hebt aan veerkracht en vermogen om je weg naar geluk te vinden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Blijf op de hoogte van nieuwe blogs & downloads

Fotocredits:

De afbeeldingen die ik heb gebruikt voor deze website zijn rechtenvrije foto’s van Pixabay.
Mijn hartelijke dank aan de artiesten die deze prachtige foto’s beschikbaar hebben gesteld.
Wilt u meer mooie foto’s van getalenteerde fotografen zien, kijk dan op Pixabay.

Scroll naar top